Nox Nectarine Neo

Virallinen nimi Nox Nectarine Neo "Neo"
Rotu irish sport horse (ID 27,19%)
Sukupuoli, säkä ori, 171 cm
Syntymäaika, ikä 19.04.2020, 3v. ikääntyy satunnaisesti
Väri ruunikko (Ee/Aa)
Omistaja VRL-10878, Wreathvalley
Kasvattaja Kuunokka
Painotus CIC4 (re. 150 cm, ko. Vaativa A)
VH-tunnus ei vielä rekisteröity

© Hemmelhorst

Historia kasvattajan sanoin

Olen niitä ihmisiä, jonka jokainen tunnetila näyttää päällisin puolin siltä kuin kissa ois paskantanu aamukahviin. Jos mua sykähdyttää jokin perustuksia ravisuttelevan ihmeellinen tunne, myönteinen tai kielteinen, ilmenee sekin yleensä ainoastaan sellaisena lähes havaittavana kasvojen venähtämisenä, jollaiseksi itse sitä sanon, vaikka kuulemma mulla lähinnä venähtää oikea kulma kaks milliä ylös päin. Harmi ettei pokeri oo ikinä ollu mun skene, oisin ehkä ollut siinä kohtuullisen hyvä.

Siinä erään puhelun aikana multa kuitenkin karkaisi sellainen tukahdetun nyyhkäisyn tapainen vingahdus. Malla, jonka kanssa olin siinä parhaillani ollut puhdistamassa varusteita, katsahti muhun vakavoituen. Rakas serkkuni oli niitä harvoja ihmisiä jotka osas tulkita niitä pieniä signaaleja joita mun kehoni silloin tällöin välitti ulkomaailmalle, eikä sekään kyennyt arvaamaan sinkoiliko pääni sisällä onnen ilotulitteita vai jyrisikö siellä ukkonen.

Painelin määrätietoisesti ulos tallista. Mun oli vaikea puhua virallisia asioita jos joku oli kuulolla. Kun saavuin takaisin sisälle Malla kohotti muhun kysyvän katseen jota seurasi utelias "noh?" äännähdys. Henkäisin syvään. Yritin itsekin sulatella asiaa.

"Noh," toistin, hakien sopivaa sävyä äänelleni ja yhtäkkiä kamppaillen hymyä vastaan, häviten. "Se oli Flynn Daley. Se kasvattaa irish sport horseja Irlannissa ja kilpailee niillä kenttää," mun piti taas vähän tasailla ääntäni, "ja se haluais meiltä varsan."

Mallan kasvot venähti sillä tavalla kuin yllättyneellä ihmisellä normaalisti on tapana ja multakin karkas ihan kunnon naurahdus kuuluville. Mulle kasvattien menestyminen ja menekki kansainvälisesti oli yks kulmakivi sille mitä haaveilin omalta kasvatukseltani. Oli meiltä jo yksi varsa Belgiassa ja toinen Tanskassa, mutta niitä oli markkinoitu yksilöinä isoille verkostoille. Se, että joku ulkomaalainen, vieläpä kasvattamani rodun kotimaasta, kyseli mahdollisesti tilausvarsaa oli ihan eri juttu! © kasvattaja

Luonnekuvaus

Luonnetta

Sukutaulu

i Lachlan
ISH (34,28%), rn, 167 cm
ii Lexington
ISH (6,25%), rn, 168 cm
iii Lead Astray xx
iie Pineyard Laoise (ISH 12,5%)
ie Sprucedale Bride
ISH (62,5%), m, 160 cm
iei Cainneach
iee Sprucedale Gobnait
e Darth Gaga '63
ISH (20%), m, 171 cm
KTK-I
ei Darth Vance '63
ISH (40%), rnkm, 177 cm
eii Vader
eie Rainbowgranate '63
ee Peppermint Patty xx
xx, m, 166 cm
eei Mulberry Mo xx
eee Lucy van Pelt xx
Lue sukuselvitys

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Vanhempi Omistaja
00.00.2020 t. varsan nimi vanhemman nimi omistaja

Kilpailut

Porrastetut kilpailut

  • Painotuslaji: kenttäratsastus (0/6)
  • Kokonaispisteet painotuslajissa: 00 pistettä
  • Hyppykapasiteetti ja rohkeus 00 pistettä
  • Nopeus ja kestävyys 00 pistettä

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Kasvattajan luona (© kasvattaja)

Gagan kanssa oli asiat sillä mallilla, että varsa tähän väliin ei kuulostanu yhtään hassummalta ajatukselta ja Wreathvalleyn tilan puolesta oli orivalintakin selvillä - heidän omansa, upea ISH Lachlan - joten eipä siinä muuta kuin kyttäämään kiimoja ja odottamaan kallisarvoista pakettia ulkomailta. Gaga tiinehtyi toisella yrittämällä eikä tiineyden kanssa ilmennyt minkäänlaisia ongelmia, joten niiltä osin homma sujui hienosti.

Kevät tuntui tulevan sinä vuonna äkkiä ja sitä mukaa kuin lumet väheni ja vihreys alkoi puskea puiden oksilta ja seinän vierustoilta, pyöristyi Gagan ulkomuoto ihan kertakaikkiseen räjähdyspisteeseen saakka. En ole varma kuka sitä räjähdystä enemmän toivoi ja odotti, tamma itse vai meidän vuoro öitä valvova henkilökunta. Kun se sitten lopulta tapahtui ihan viimeisimpänä oikeana pakkasyönä, ei kukaan ollut oikein varautunut asiaan, vaan tamma ikään kuin ilman sen suurempia seremonioita läjäytti lapsukaisensa pihalle. Ja niin se oli syntynyt, soma sukkajalkainen orivarsa.

Myös Gaga tuntui olevan sangen ihastunut pieneen olentoon jonka oli luonut, ehkä se jopa katseli lapsukaistansa vähän liiankin vaaleanpunaisten lasien takaa, ja antoi pikku oriin häiriköidä, pureskella ja tuuppia miten mielii. Meillä ihmisillä oli tälle kakaralle vähän kovempi koulu, mutta paras kun ei kerro siitä Gagalle mitään, lähes kympin äiti kun se muuten olikin. Ihan paras tapaus kävi ehkä eräänä päivänä kun Mallalta pääsi epähuomiossa sekä Gaga että varsa livahtamaan portista pakosalle. Gagallahan oli suunta selvä; se paineli kentälle ja pörisi menemään siellä seisovaa estekalustoa nuuhkien, loikaten muutaman ylikin kuin vanhoja muistojaan verestäen. Ja mitä tekee varsa - hänpä hyppelehti myöskin pari pientä estettä samalla kun Malla yritti metsästellä kentälle pääsystä innostunutta Gagaa takaisin kiinni.

Jos tavoittelee kansainvälistä nimeä kasvattajana, niin tämä Neoksi nimetty oripoika on kyllä juuri sellaisen oloinen nuori, jollaisia silloin kannattaa laittaa maailmalle. Vaikka humoristisesta varsasta luovuttiin raskain sydämin, tuntui hienolta kun siitä alkoi viimein virrata kuvia uuden kotinsa puitteissa sekä meille että maailmalle. Kyllä tätä poikaa kehtaa esitellä niin kasvattinaan kuin rotunsa edustajanakin.