Snakeheads EC

ERJ-II lisätietoa ERJ-II lisätietoa ERJ-II lisätietoa
Virallinen nimi Snakeheads EC "Nakke"
Rotu irish sport horse (ID 31,25%)
Sukupuoli, säkä ori, 170 cm
Syntymäaika, ikä 27.07.2014, 15v. ikääntyy satunnaisesti
Väri ruunikonkimo (Ee/Aa/Gg)
Omistaja VRL-10878, Wreathvalley
Kasvattaja Eucarya
Painotus CIC4 (re. 160 cm, ko. Vaativa A)
VH-tunnus VH14-209-0125

© flickr.com, Serita Vossen, by-nc

Nakke on se tallin hölmöin tapaus, joka ei tunnu ottavan opikseen sitten mistään. Pöljä hevosori on todella sympaattinen otus, eikä se aiheuta ongelmia kovinkaan paljoa sitä hoitaville ihmisilleen. Harjauksen aikana Nakke on hyvä kuitenkin kiinnittää, ettei sille tulisi houkutusta lähteä hyöriskelemään sinne tänne. Kavioiden puhdistuksen aikana Nakke nostaa koipensa ylös niin vauhdikkaasti, että hoitaja saa varoa iskua päähän. Kiltti herrasmies myös pitää sen kavionsa ilmassa, vaikka puoli päivää, jos tilanne niin vaatii. Joskus se jalka pitää jopa painaa maahan, kun Nakke on jäänyt lagaamaan kintut taivaassa. Joka kerta, kun satula ilmestyy orin näköpiiriin, se haluaa syödä sen. Ei sen takia, ettäkö se vihaisi sitä vaan siksi, koska se tuntuu hassulta hampaissa. Satulat on siis hyvä pitää kaukana orin ulottumattomista siltä varalta, että se innostuu syöpöttelemään. Kun penkki on saatu selkään, Nakke yrittää saada jotakin heiluvaa osaa suuhunsa kuten esimerkiksi jalustinhihnoja. Kovinkaan kauaa se ei kuitenkaan jaksa yrittää, vaan aika nopeasti luovuttaa ja odottaa jo suitsia päähänsä.

Orin selkään kavutessa kannattaa olla tarkkana, koska Nakella on ikävä tapa lähteä jo matkaan, kun ratsastaja vielä roikkuu hevosen toisella puolella. Orilla kun aivot toimii liian nopeasti verrattuna ruumiiseen, on joskus erittäin vaikea ottaa selvää Nakesta, mitä se oikeasti aikoo tehdä. Hevonen on vähän laiskanpuoleinen otus, eikä se edes ole kovin nopea, vaikka se lähtisikin pinkomaan eteenpäin. Laivan tavalla keinuva hevonen ei ole kovin herkkä yhtään millekään, minkä vuoksi sitä voi ihan järeällä kädellä komentaa. Hetken ajan kestävän tahtojen taistelun jälkeen Nakke etenee jo kohtalaisen hyvin. Toki raippa saa olla usein naputtelemassa orin takamusta, ja jos selässä ratsastaminen lopetetaan sekunniksikaan Nakke on luikerrellut työnteosta ja tekee omaa juttuaan. Kouluaitojen sisäpuolella hevonen on omiaan. Monikaan ei usko, että alkuverryttelyissä kokoajan kompuroiva ja kaula pitkänä köpöttelevä kameli muuttuukin upeaksi liitokavioksi kouluradoilla. Salaisuus tähän on järkähtämätön halua päästä eteenpäin ja rehti asenne. Nakke toimii, jos se kokee homman olevan sille riittävän miellyttävää.

Esteille orilta löytyy potentiaalia, ja sen hyppytekniikka onkin maailman eliittiä. Nakelle ei tuota vaikeuksia loikata suuriakin esteitä, vaikka se vauhti olisikin vähän hiljainen. Ori kun ei ole mikään turbomoottori, vauhtia saa tästä masiinasta erittäin vaikeasti. Hypyn aikana Nakke kuitenkin venyttää itsensä äärimilleen ja saakin sitä kautta voitettua aikaa jonkin verran. Sarjaesteillä saattaa ilmetä vaikeuksia silloin, kun ratsastaja on liian hidas. Koskaan ei pysty ennustamaan kuinka pitkän kenguruloikan Nakke tekeekään, ja jos sarjaesteen jälkeen ei sekunnin murto-osassa pysty ratkaisua askelten sovittamisesta tehdä, puomi tippuu tai Nakke kieltää. Hevonen on nimittäin erittäin tarkka siitä, että avut ovat tarkat ja ratsastaja on mukana hommassa. Sooloilemaan tämä ratsu ei lähde. Maastoesteillä Nakke vie homman kotiin. Se ei pelkää mitään eikä ketään, minkä vuoksi este kuin este ylitetään, jos ratsastaja näin päättää. Vesihaudoissa hevonen on aivan innoissaan, ja yleensä maasto-osuudet mennäänkin kummallisesti vähän kovempaa.

Muiden hevosten seurassa hieman vähä-älyinen Nakke on siellä keskikastissa. Se tulee hyvin toimeen toisten poikien kanssa, jos ne eivät ole liian machoja. Kaikenlainen huomion herättäminen tarkoituksella ei ole Naken heiniä. Se kyllä kerää sitä huomiota ihan omalla tahattomalla käytöksellään, vaikkei haluaisikaan. Nakke on kuitenkin sen verran riippuvainen lajitovereistaan, ettei se lähde kilpailuihin ilman toveria. Traileri on esimerkiksi aivan kamala paikka, jos siellä ei ole joku toinen. Jos Nakkea yrittää saada koppiin yksin, on se palkinnon arvoinen suoritus. Kilpailupaikalla orille ei käännetä selkää, koska se kyllä keksii jotakin hölmöä jekkua, ja sen jälkeen jokainen kisatiimiläinen saa hävetä silmät päästänsä Naken älynväläyksien vuoksi. Aina niin iloinen Nakke höpöttelee mieluusti vierustovereilleen kisakarsinassa, ja keskittyy yleensä enemmän ruokien syömiseen kuin suorituksensa jännittämiseen. Ori ottaa rennosti, ja tekee asiat niin kuin ratsastaja määrää. Ainakin melkein.

Sukutaulu

i Snakebite
ISH (ID 25%), trn, 165 cm
ii Snake Attack
ISH (ID 25%), vrn, 170 cm
iii Snapcrackle (ID 50%)
iie Mendoza xx
ie Kingsbridge Ciara
ISH (ID 25%), trt, 154 cm
iei Cardinal Kingdom xx
iee Bewcastle Empressa (ID 50%)
e Milkyway Mary
ISH (ID 37,5%), rtkm, 174 cm
ei Wayfarer
ISH (ID 25%), 175cm
eii Far Too Busy (ID 50%)
eie Waikiki Rose xx
ee Dunmere Marybeth
ISH (50%), 170 cm
eei Swanskeep Feoras (ID)
eee Sherry For Mary xx
Lue sukuselvitys

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Vanhempi Omistaja
01.03.2016 t. Bandiúc Nathair Rivel Theressa VRL-10878

Kilpailut

Porrastetut kilpailut (KERJ)

  • Painotuslaji: kenttäratsastus (4/7)
  • Kokonaispisteet painotuslajissa: 1742.77 pistettä
  • Hyppykapasiteetti ja rohkeus 913.29 pistettä
  • Nopeus ja kestävyys 829.48 pistettä

Perinteiset kilpailut (ERJ)

Muut kilpailut

06.05.2020, Hannaby Hanami Week 2020, rataesteet (160 cm), 06/21

Päiväkirjamerkinnät & valmennukset

06. toukokuuta 2020 - Hannaby Hanami Week 2020

Flynn seisoi esteradan lähettyvillä ilmekään värähtämättä. Miestä jännitti, Bridget tiesi sen, mutta hän tiesi myös, että tällaisessa tilanteessa Flynn oli jätettävä rauhaan. Miehen silmät liikkuivat edes takaisin seuraten tuota valkoista ilmestystä, joka eteni esteradalla. Bridget jyrsi tauotta huultaan ja vilkuili vuoronperään kentällä laukkaavaa kimoa hevosta ja Flynniä. Mielessään hän jo valmiiksi pohti erilaisia skenaarioita, jos tuo hevonen ei suoriutuisikaan radasta niin kuin odotettiin. Hän oli täysin valmis myös siihen, että hänen rakkaansa kiukunpuuskan siivittämänä aiheuttaisi jonkin jonninjoutavan kalabaliikin. Tämänhän nainen estäisi varsin napakoin sanoin ja tottunein ottein. Flynn, jos joku, tarvitsee vierelleen ihmisen, joka uskaltaa heittää vettä miehen aina silloin tällöin palaviin helvetin liekkeihin.

Esteradalla laukkaava ratsu oli Snakeheads EC. Flynnin omistuksessa oleva, mutta tällä hetkellä Ranskassa asuva, ruunikonkimo esteratsu. Se on heittämällä Flynnin parhaiten hyppääviä hevosia, jolta sopii odottaa suuria. Bridget huomasi miehen suupielen nytkähtävän ylöspäin. Ranskalaissyntyinen Hugo Boudon, joka tällä hetkellä kilpaili aktiivisesti Nakella, oli aavistuksen myöhässä sarjaesteellä, mikä sai hevosen kavion hipaisemaan puomia sen kuitenkaan putoamatta. Bridget oli jo lähtökuopissaan hyökkäämään miehensä käsivarsiin kiinni ja täyttämään tuon miehen aivot rauhoittavilla sekä järkevillä sanoilla, jottei heidän tarvitsisi sitten yhdessä puida jälkiviisaina, miten olisikaan ollut korrektia käyttäytyä.

Nakke oli erittäin hyvällä hyppytekniikalla varustettu hevonen, jonka kanssa piti olla äärimmäisen tarkka joka tilanteessa. Hugo oli oikeastaan ainoa Flynnin lisäksi, joka on menestynyt Naken kanssa kansainvälisillä kilparadoilla. Muutama muukin kilparatsastaja on Naken selkään noussut. Monella on mennyt hermot tuohon ratsuun jo heti ensikättelyssä, kun eihän se meinaa aluksi edes jalkaansa nostaa ilman, että sitä käskee. Sairaalloisen jääräpäiset Flynn sekä Hugo sitten ovat taas asia erikseen, ja he ovat saaneet Nakesta kuorittua oikein mahdin hyppääjän.

Kimo hevonen laskeutui aavistuksen kömpelösti trippeliltä, jonka ylitys oli kuitenkin onnistunut. Tapansa mukaan Hugo oli heti hevosen laskeuduttua perillä tapahtumista ja tuki hevosta edestäpäin, mutta vaati samalla hevosta etenemään rivakammin. Sekunnissa tai kahdessa hevonen oli tasapainotettu, jolloin se pääsi hyvin sisälle varsin tiukkaan kaarteeseen. Bridget pidätti hengitystään kirjaimellisesti hevosen lähestyessä viimeistä estettä. Pieni vaivihkainen vilkaisu vielä vieressä seisovaan mieheen. Hevosen laukka-askel kumahteli rytmikkäästi maata vasten. Pieni askeleen epärytmikkyys kantautui korviin juuri ennen hevosen ponnistusta. Flynn rekisteröi tuon heti, veti syvään henkeä ja pudisteli päätään jo hyvissä ajoin ennen kuin hevosen etujalan kavio kopsahti puomiin ja se tipahti alas maahan.

Bridget odotti hetken. Kuulutus päättyneestä suorituksesta neljällä virhepisteellä kajahti ilmoille samaan aikaan, kun Flynn puristi huuliaan yhteen, kääntyi Bridgetiä kohden ja lausui yhden ainoan kirosanan. Tämän jälkeen mies lähti kävelemään takaisin verryttelyalueelle. Bridget pysyi tiukasti perässä pitäen kuitenkin turvavälin terävin askelin etenevään mieheen, joka voisi räjähtää hetkenä minä hyvänsä. Tuon miehen oli hirveän vaikea peittää pettymystään. Toisinaan jopa mahdoton.

18. syyskuuta 2018 - Uudet kuviot Ranskassa

Flynn kietoi paksuja kuljetussuojia kimon orinsa jalkoihin tallikäytävällä. Mies oli tehnyt päätöksensä siitä, että Nakke sai luvan lähteä muutamaksi vuodeksi Ranskaan kilpailemaan. Harvoin Flynn teki tällaisia ratkaisuja. Hänellä oli tapana pitää kaikki hevoset visusti omassa pesässään, mutta tällä kertaa hän ei oikeastaan voinut muuta. Miehellä alkoi rehellisesti sanottua loppua keinot kesken, vaikkei hän sitä ihan jokaiselle vastaantulijalle myöntänytkään. Flynn on itse kilpaillut Naken kanssa kohtalaisen hyvin menestyen, mutta siihen se sitten jäikin. Ketään muuta ratsastajaa ei Nakelle sitten löytynytkään ja Flynnillä alkoi olla jo liian monta ratsua kisattavanaan, että hänen oli pakon edessä alettava delegoida ratsujaan muille. Harmillista, että Naken kohdalla ainoa ratsastaja, jonka kanssa kemiat kohtaavat Flynnin lisäksi, asuu Keski-Euroopassa.

Ori oli kytketty molemmilta puolilta kiinni, mutta silti se kuin ihmeen kaupalla pääsi hyörimään ja pyörimään paikallaan. Felix astui tallin ovesta sisään ja asteli sitten kauempana olevan parivaljakon luo kengänkannat kopisten. Felix oli Flynnin oikea käsi, joka rennonletkeällä otteella sai asiat hoitumaan myös silloin, kun Flynn itse olisi halunnut heittää hanskat tiskiin. Felix oli tullut utelemaan joko Flynn olisi hevosineen valmis lähtöön. Auto odotti pihassa ja matka lentokentälle saattoi alkaa aivan tuota pikaa. Flynn epäröi hetken ennen kuin irrotti ketjut hevosen riimusta. Tällaista tunnetta hän ei ollut vähään aikaan tuntenut. Nakke innostui, kun se huomasi pääsevänsä irti ja hieman kärsimättömänä jo tuuppi Flynnin käsivartta. Se halusi mennä jo. Flynn hymyili vaisusti orin touhuiluille. Felix nappasi vielä lämpimän loimen olalleen ennen kuin lähti takaisin ulos lyöden tahtia takana paikalleen jämähtäneille Flynnille ja Nakelle.

Nakke oli tapansa mukaisesti hyvin innoissaan ja suurella mielenkiinnolla mukana lastaustapahtumassa. Naken kanssa mukaan lähti myös toinen Flynnin hevosista, Repe, joka odotteli rauhallisesti trailerin uumenissa. Saatuaan kaksikon turvallisesti lastattua autoon Flynn ja Felix ahtautuivat matkustamon puolelle. Flynn jatkoi epäröintiään vielä ääneen Felixille autossa. Se tuntui hyvälle. Avautua jollekin, ja se joku oli usein juurikin Felix. Tuskin Flynn edes olisi muille pystynytkään kertoa asioita, joita Felixille kertoo. Felix vakuutteli Flynnille, että tämä oli hyvä päätös. Mies otti esille myös sen, että Flynn näkisi näitä hevosiaan ainakin silloin, jos ja kun he päätyisivät tulevaisuudessa samoihin kilpailuihin. ”Totta, eikä noiden tarvii olla siellä kun pari kautta”, Flynn hymähti ja hurautti auton käyntiin. Näin saattoi kahden hevosen matka Irlannista kohti Ranskaa alkaa.