Chevy

Virallinen nimi Chevy
Rotu irish sport horse (ID 18,75%)
Sukupuoli, säkä tamma, 166 cm
Syntymäaika, ikä 11.03.2016, 11v. ikääntyy satunnaisesti
Väri rautias (ee/Aa)
Omistaja VRL-10878, Wreathvalley
Kasvattaja meea
Painotus CIC4 (re. 140 cm, ko. Vaativa A)
VH-tunnus VH16-209-0043

© flickr.com, Serita Vossen, by-nc

Chevy on diiva ja kaikkien elävien olentojen suuri valtiatar. Tammalla on pakollinen tarve päästä johtoasemaan oli tilanne sitten minkälainen tahansa. Jo ennen kuin Chevyyn edes katsahtaa, se on valmiina iskemään korvat niskassa ja pienoiset hampaat tiukasti yhdessä. Jos tästä hevosesta haluaa saada sellaisen olennon, jonka kanssa ei tarvitse joka sekunti pelätä henkensä puolesta, täytyy uskaltaa olla johtaja. Chevyn kaltainen huligaani tarvitsee rajat, vaikkei se sitä itse tule koskaan myöntämään. Harjauksen alkupuolella tamman vakiojuttu on hoitajan linttaaminen seinään. Jos hoitajaa ei millään saada puristuksiin vaan hän on ärsyttävän ketterä, lopettaa Chevy yritykset melko nopeasti. Taluttaessa on hyvä muistaa pitää narusta tiukasti kiinni. Tammalla on nimittäin tapana ensimmäisenä loikata ovista ulos ja kiikuttaa taluttajaparka perässään välittämättä pysyykö hän pystyssä vai ei. Siinäpähän keikkuu!

Ratsuksi Chevyä ei kannata haaveilla, jos ei kestä tuli hännän alla sinkoilevaa hevosta, joka reagoi pieneenkin paineen muutokseen satulassa. Tammaa täytyy ratsastaa erittäin herkällä kädellä ja pohkeella. Chevy loukkaantuu nimittäin todella raskaasti, jos sen selkään mennään riehumaan ja tekemään omia juttuja välittämättä kuningattaresta itse. Hevosella on todella kevyt askel, ja toisinaan siihen on vaikea mukautua, kun tuntuu, että liidellään taivaissa. Chevy rakastaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Jos se päättää iskeä kaasun pohjaan, ei ole muuta mahdollisuutta kuin yrittää istua satulassa niin tiivisti kuin mahdollista ja harjoittaa telepatiaa. Tamma kun tuntee kovan pidätteen suussaan, se antaa ratsastajalleen takaisin kahta kauheammin ja toivo henkiinjäämisestä vähenee sekunti sekunnilta. Yleisesti ottaen Chevy on rohkea, ja sillä on itsevarmuus huipussaan. Kummallisimmat maastoesteet koituvat kuitenkin joskus ratsukon kohtaloksi. Etenkin kaikenlaiset kapeat esteet ovat Chevyn painajainen. Tällöin ratsastajan aiemmin taistelema johtaja-asema tulee tarpeeseen. Jos Chevy pystyy luottamaan ratsastajaansa, myös ne pahat esteet ylitetään, vaikka sitten hampaat irvessä, silmät kiinni ja väärinpäin.

Kilpailutilanteissa säpäkkä tamma on melko rauhaton. Ensimmäiset tunnit uudessa kisapaikassa ovat rehellisesti sanottuna helvetilliset. Hevonen vihoittelee lähes kaikille, potkii karsinansa seiniä ja harrastaa kaikkea tällaista muuta typerää toimintaa. Chevy sijoitetaan yleensä kauimmaiseen nurkkaan ja sen annetaan murjottaa siellä kaukana kaikesta. Alkusokista selvittyään tamma on jo hieman helpompi tapaus, ja viimeistään verryttelyalueelle päästessään se tietää mistä tässä on kyse. Suuren kilpailuvietin omaava hevostamma on omiaan, kun se vain pääsee homman ytimeen kiinni.

Sukutaulu

i Kilkenny Crow
ISH (12,5%), m, 169 cm
ii Welshans Ruane
ISH (25%), trt, 169 cm
iii Ruairi xx
iie Rodhlann Mórríghan (ISH 50%)
ie Shae xx
xx, rn, 165 cm
iei Gillespie Kerwin xx
iee Shannon xx
e Chanel X
ISH (12,5%), rn, 165 cm
ei Ringmaster xx
xx, rnkrj, 165 cm
eii Master Of The Scence xx
eie Ring The Bell xx
ee Stonetown Celia
ISH (50%), mkm, 166 cm
eei Stonetown Almondo (ISH 25%)
eee Stonetown Ceara (ISH 25%)
Lue sukuselvitys

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Vanhempi Omistaja
01.05.2020 ISH-t. Gleanntán Jiggish Jellyfish Castlelyons Royal Sea Lion VRL-10878
01.08.2019 ISH-t. Gleanntán Chewits Triumphant Rebel VRL-14657

Kilpailut

Porrastetut kilpailut (KERJ)

  • Painotuslaji: kenttäratsastus (8/7)
  • Kokonaispisteet painotuslajissa: 3809.71 pistettä
  • Hyppykapasiteetti ja rohkeus 2122.44 pistettä
  • Nopeus ja kestävyys 1687.27 pistettä

Perinteiset kilpailut (ERJ)

Muut kilpailut

25.07.2020 Power Jump 2020, 140 cm, 04/29

 

Valmennukset & päiväkirjamerkinnät

24.06.2020 - Rakas kesälaidun, sinua en jätä

Chevy oli päättänyt olla tänään erittäin ärsyttävästi käyttäytyvä pieni tuholainen. Se ei antanut millään kiinni tarhasta haettaessa vaan juoksi parin muun hevosen kanssa harjat hulmuten mahdollisimman kauas Bridgetistä ja Felixistä, jotka olivat niitä tulleet ihanalta kesälaitumelta hakemaan pois. Tamma ei edes huomioinut kauraämpäriä, jonka Bridget oli nimenomaan sitä varten ottanut mukaan. Muut nelijalkaiset kyllä innostuivat ämpäristä ja olivat kaiken tohinan keskellä melkein kaataa naisen kumoon. Kun Chevy vihdoin tajusi jäävänsä yksin ulos mikäli se ei tosiaankaan antaisi kiinni, alkoi tamma näyttämään pieniä nöyrtymisen merkkejä ja korvat luimussa seilasi Bridgetin ja Felixin sekä kahden muun jo kiinni olevan hevosen perässä portille asti pitäen kuitenkin reilun turvavälin. Muiden hevosten ollessa jo tarhan ulkopuolella Chevy antoi itsensä kiinni todella helposti vaikkakin sitten yritti vielä protestoida tilannetta näykkien ja luimien. Talliin päästyään tamma jatkoi taistelulinjaansa ja hurjalla tahdonvoimalla riehui karsinassaan Felixin jakaessa heiniä. Tessa sai olla varma, että ruokaa ei heruisi ennen kuin se pystyi hillitsemään itsensä ja karsinan seiniä alati kopsuttelevat etujalkansa.